Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Fırın Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Fırın Makarna



Malzeme:


1 paket makarna

300 gr kaşar rendesi

150 gr tereyağı

4 yumurta

1,5 kg süt

2 adet yufka

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


3 litre suyu içerisine yeterince tuz katarak kaynatın Makarnaları kaynayan suya atıp 10-15 dakika kadar karıştırarak haşlayın Makarnayı süzüp üzerinde 1,5 su bardağı soğuk su geçirin ve bir tarafta dinlenmeye bırakın Bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye yayın Bir kapta tereyağını eritip makarnaya dökün Kaşar peyniri rendesini, 3 yumurtayı ve sütü de yeterince tuz, karabiber ilâvesiyle makarnalara katın Güzelce karıştırıp yufkanın üzerine iyice yayın Kalan yufkayı makarnaların üzerine kapatıp bir yumurtayı çırpın ve bunu yufkanın üzerine sürün Orta derecede ısıtılmış fınna tepsiyi yerleştirin Yarım saat kadar fınnda tutun, dilimleyerek servis yapın


Not: Fırın makarna yufkasız olarak da aynı şekilde yapılır Fırında biraz daha pişirmek gerekir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla