Konu
:
Yufkalı Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Fırın Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Fırın Makarna
Malzeme:
1 paket makarna
300 gr
kaşar rendesi
150 gr
tereyağı
4 yumurta
1,5 kg
süt
2 adet yufka
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
3 litre suyu içerisine yeterince tuz katarak kaynatın
Makarnaları kaynayan suya atıp 10-15 dakika kadar karıştırarak haşlayın
Makarnayı süzüp üzerinde 1,5 su bardağı soğuk su geçirin ve bir tarafta dinlenmeye bırakın
Bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye yayın
Bir kapta tereyağını eritip makarnaya dökün
Kaşar peyniri rendesini, 3 yumurtayı ve sütü de yeterince tuz, karabiber ilâvesiyle makarnalara katın
Güzelce karıştırıp yufkanın üzerine iyice yayın
Kalan yufkayı makarnaların üzerine kapatıp bir yumurtayı çırpın ve bunu yufkanın üzerine sürün
Orta derecede ısıtılmış fınna tepsiyi yerleştirin
Yarım saat kadar fınnda tutun, dilimleyerek servis yapın
Not: Fırın makarna yufkasız olarak da aynı şekilde yapılır
Fırında biraz daha pişirmek gerekir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul