Yalnız Mesajı Göster

Anadolu Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anadolu Bulgur Pilavı



Malzemeler :


2 Su bardağı pilavlık bulgur

3 Su bardağı su veya et suyu

1 Adet soğan

1 Adet domates

1 Yemek kaşığı tereyağı

1 Çay bardağı haşlanmış nohut

1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 Demet taze nane

Tuz, biber

Yapılışı :


Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla