Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Ditmeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Ditmeli Pilav



MALZEMELER


1 kg hamsi

2 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

3 su bardağı brokoli

1 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kesme şeker

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI


Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın Yıkayıp tuzlayın Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın

Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün


Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla