Konu
:
Hamsi Ditmeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Ditmeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Ditmeli Pilav
MALZEMELER
1 kg
hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 su bardağı brokoli
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın
Yıkayıp tuzlayın
Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın
Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun
Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun
İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun
Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın
2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul