06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna
MALZEMELER
1 paket kelebek makarna
1 adet orta boy havuç
2-3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
300 gr kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı kırmızı şarap
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak sebzelerimizi hazırlayalım, havucu ve soğanları güzelce temizleyip, tavla zarı formunda incecik doğrayalım Sarmısağı ve maydanozu incecik kıyıyoruz Dana etimizi tavla zarı formunda, küp küp doğruyoruz
Öte yandan büyük bir tavada yağı kızdırıyoruz ve dana etimizi bu kızgın zeytinyağında 2 dakika kadar kavuruyoruz Sonra etleri tavadan alıp, tuz ve karabiber ekiyoruz Şimdi de aynı tavaya havuç ve soğanı koyalım ve 5 dakika da onları kavuralım Üzerilerine tuz ve karabiber serpelim
Ardından salça, ince ince doğradığımız taze soğan ve sarmısağı da tavaya ilave ediyoruz, 3 dakika pişirip, şarabı katıyoruz Bir taşım kaynatıp, 1 su bardağı kadar suyu ve etleri de katarak 15 dakika pişiriyoruz ve kekikle tatlandırıp, ocaktan alıyoruz
Öte yandan makarnayı bol tuzlu suda dirice, 8-10 dakika kadar haşlayalım ve suyunu süzelim
Makarnalarla hazırladığımız sosu bir güzel karıştıralım ve üzerini ince ince kıydığımız maydanozla süsleyelim Yemeğimizi 5 dakika dinlendirelim ve sonra da servis yapalım
alıntı
|
|
|