Konu
:
Lahana Bohçalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Bohçalı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Bohçalı Pilav
MALZEMELER
6 adet lahana yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sarı üzüm
2 adet havuç
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin
Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin
Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün
Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun
Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin
Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın
Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin
Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın
175 derecelik fırında 15 dakika pişirin
Ters çevirdikten sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul