Konu
:
Makarna Bonasera
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Bonasera
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Bonasera
MALZEMELER
1 paket makarna (penne, linguin, talyatelle olabilir)
7-8 bardak su
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Büyük boy bir tencereye, varsa bir makarna tenceresinin içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtalım
Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atalım
Hemen ardından da makarnayı boşaltalım
Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayalım
Aslında hep İtalyanlar söyler ya, makarna al dante dedikleri dirilikte olmalı
Dolayısıyla 9 dakika haşlanmalıdır
Ama ben dikkat ettim, bizim Türk işi makarnaların haşlanma süresi biraz daha uzun sürüyor
Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyip, çatalla iyice çırpalım
En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştıralım ve bu sosu bir tarafta bekletelim
Şimdi sıra geldi haşlanan makarnayı süzmeyi
Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosumuzu dökelim ve iyice karıştıralım
Yani sosu pişirmeye hiç gerek kalmadan, makarnanın sıcaklığıyla ısıtımış olacağız
Artık servis yapabilirsiniz
Ama "Makarna Bonasera" bekletilmeden hemen yenilmeli
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul