Yalnız Mesajı Göster

Makarna Oristana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Oristana



MALZEMELER

1 paket Talyatelle makarna

7-8 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı toz safran

2 su bardağı rende taze kaşar

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı



HAZIRLANIŞI

Makarnayı mutlaka et suyunda haşlamanız gerekiyor Tavuk veya diğer et sularından herhangi biri olabilir Su kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım İyice kaynayan suyun içine talyatelle makarnasını karıştırarak aktaralım Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştıralım Yaklaşık 9-10 dakika sonra da altını söndürelim, ama suyunu süzdürmeyelim


Sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım Sonrada fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim


Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim

Sonra hemen fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım

Üzerine kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla