Konu
:
Parmak Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Parmak Etli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmak Etli Pilav
MALZEMELER
4 adet biftek
2 bardak uzun pirinç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 bardak mantar
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın
Soğuk suyla yıkayıp süzün
Tencereye margarin ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin
Tavanın içine margarini, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun
Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun
Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul