Yalnız Mesajı Göster

Parmak Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Etli Pilav



MALZEMELER


4 adet biftek

2 bardak uzun pirinç

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı margarin

1 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 bardak mantar

1 çay kaşığı kekik

Karabiber

Tuz




HAZIRLANIŞI


Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın Soğuk suyla yıkayıp süzün Tencereye margarin ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin


Tavanın içine margarini, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla