Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Püreli Acılı Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Püreli Acılı Makarna



MALZEMELER


1 paket acılı (talyetelle) makarna veya herhangi cins bir makarna da olabilir


HAZIRLANIŞI


Öncelikle makarnaları tuzlu, kaynar suda 8-10 dakika haşlanmaya bırakalım Sosumuzu hazırladıktan sonra haşladığımız makarnayı süzelim ve hiç yağ eklemeden hazırladığımız sosun içine aktaralım İki çatal yardımıyla bir güzel karıştıralım ve ılık olarak servise sunalım


SOSUN TARİFİ


Makarnamız haşlanırken biz bir tarafta sosumuzu hazırlamaya başlayalım Önce közlenmiş patlıcan ve kırmızı köz biberleri (hazır, konserve olarak da satılıyor) çok ince kıyalım, dövülmüş sarmısak ve sızma zeytinyağıyla iyice karıştıralım




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla