Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Havuçlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Havuçlu Pilav



Gereçler:


yarım kilo ıspanak

2adet havuc

2adetpatates

3su bardagı pirinç 4 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı margarin

tuz karabiber yenibahar

2adet tavuksu tablet



Yapılışı:


oncelikle ıspanakları yıkayıp suyunu iyice suzu yoruz 15 subardağı pirinci kaynar suda 20 dk bekletiyoruz sonra 2yemek kasığı ya,,sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı margarini


tencaremizde kızdırıp


iri yapraklar halinde boldugumuz ıspanakları kavuru yoruz daha sonra kara biberve tu ekiyip önceden ıslattığımız 15 su bardağı pirinci ekleyip iyice kavuruyoruz ve 2 su bardağı su ile 1adet tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte demliyoruz


daha sonra kalan 15 çaybardağı pirinci sıcak suya koyuyoruz bu arada 2 adet havuç ve patetesin birini rendeliyoruz diğer patetsi ince kuplere ayırıyoruz ve kalan yağları koyuyoruz kızınca havuç ve patateslerin hepsini döküp iyice soteliyoruz yeni bahar kara biber ve tuz ekliyip kavurmaya devam ediyoruz ve pirinimizi ekleyip iyice kavuruyoruz daha sonra 2 bardak su ve 1adet tavuksu bulyonu ekleyip kısık ateşte demliyoruz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla