Konu
:
Bezelyeli Sütlü Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Sütlü Erişte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Sütlü Erişte
Bezelyeli Sütlü Erişte Tarifi - Bezelyeli Sütlü Erişte Nasıl Yapılır - Bezelyeli Sütlü Erişte Malzemeleri
Bezelyeli Sütlü Erişte
500 gr, hazır erişte
100 gr
kaşar peyniri
1 litre süt
2 çorba kaşığı katı yağ
2 adet domates
1 adet havuç
250 gr
bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 küçük baş soğan
Yeterince tuz, biber, kekik
YAPILIŞI:
Sütü büyükçe bir tencereye koyunuz
İçine 2-3 bardak su ilave ediniz
Tuz ekip kaynatınız
Sulu süt kaynayınca içine erişteleri atınız
Erişteler yumuşayıp, fazla lapalaş-madan tencereyi ateşten alınız
Öte yandan soğanları ayıklayıp, rendeden geçiriniz
Sarmısagı küçük küçük çentiniz
Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğ-rayınız
Havucu kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde kesiniz
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp içinde soğanı ve sarmısagı öldürünüz
Sonra havucu, bezelyeleri, domatesi ilave ediniz
Bir miktar erişteyi haşladığınız sudan koyup 10-15 dakika pişiriniz
Kaşar peyniri rendesini ilave edip suyunu çektiriniz
Eriştenin suyunu süzüp sıcak bir servis tabağına dökünüz
Üstüne hazırladığınız bezelyeyi döküp karıştırınız
Sıcak sıcak ikram ediniz
İsterseniz kaşar peynirini bezelyelere değil, en son bezelyeyi eriştenin üzerine serpip, fırında bir süre kızartıp öyle de ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul