Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Sütlü Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Sütlü Erişte



Bezelyeli Sütlü Erişte Tarifi - Bezelyeli Sütlü Erişte Nasıl Yapılır - Bezelyeli Sütlü Erişte Malzemeleri



Bezelyeli Sütlü Erişte


500 gr, hazır erişte

100 gr kaşar peyniri

1 litre süt

2 çorba kaşığı katı yağ

2 adet domates

1 adet havuç

250 gr bezelye

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 diş sarmısak

1 küçük baş soğan

Yeterince tuz, biber, kekik


YAPILIŞI:

Sütü büyükçe bir tencereye koyunuz İçine 2-3 bardak su ilave ediniz Tuz ekip kaynatınız Sulu süt kaynayınca içine erişteleri atınız Erişteler yumuşayıp, fazla lapalaş-madan tencereyi ateşten alınız Öte yandan soğanları ayıklayıp, rendeden geçiriniz Sarmısagı küçük küçük çentiniz Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğ-rayınız Havucu kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde kesiniz Bir tavada zeytinyağını kızdırıp içinde soğanı ve sarmısagı öldürünüz Sonra havucu, bezelyeleri, domatesi ilave ediniz Bir miktar erişteyi haşladığınız sudan koyup 10-15 dakika pişiriniz Kaşar peyniri rendesini ilave edip suyunu çektiriniz Eriştenin suyunu süzüp sıcak bir servis tabağına dökünüz Üstüne hazırladığınız bezelyeyi döküp karıştırınız Sıcak sıcak ikram ediniz İsterseniz kaşar peynirini bezelyelere değil, en son bezelyeyi eriştenin üzerine serpip, fırında bir süre kızartıp öyle de ikram edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla