Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Spagetti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Spagetti



Bezelyeli Spagetti Tarifi - Bezelyeli Spagetti Nasıl Yapılır - Bezelyeli Spagetti Malzemeleri




Bezelyeli Spagetti


Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

400 gr çubuk makarna,

2 sap pırasa,

2 körpe havuç,

1 sap kereviz,

300 gr iç bezelye,

5 adet zeytinyağlı ançuez,

1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası,

4 çorba kaşığı ayçiçek yağı,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Yapılışı:

Havuçların dış kısmı kazınarak temizlenir Pırasaların dışındaki bir kat yeşillik ve baş kısımları kesilip atılır Havuçlar ve pırasalar ince ince doğranır, ince kıyılmış kereviz yaprağıyla birlikte tencereye konulur 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılarak kavrulur Tenceredekilerin rengi dönmeye başlayınca bir fincan sıcak suda eritilmiş domates salçası katılır 1-2 defa karıştırdıktan sonra bezelyeler eklenir Tencerenin kapağı örtülüp ara ara karıştırılarak iyice pişirilir (suyu yetmezse durumuna göre 1-2 fincan su eklenebilir) Tencere ateşten indirilmeden 1 dakika önce küçük parçalara bölünmüş ançuezler katılır Bu sos hazırlanırken bir başka kapta 3 çorba kaşığı tuz ve 16 su bardağı su kaynatılır Kaynayınca makarnalar bütün halinde suya atılır Diriliklerini fazla kaybetmeyecek biçimde haşlanınca ateşten indirilir ve süzgece boşaltılır Üzerine bir tencere soğuk su dökülüp suyunun süzülmesi beklenir Sonra makarnalar tenceredeki sosun üzerine boşaltılır Kevgirle birkaç kere karıştırdıktan sonra servis tabağına alınıp sofraya çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla