Konu
:
Bezelyeli Spagetti
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Spagetti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Spagetti
Bezelyeli Spagetti Tarifi - Bezelyeli Spagetti Nasıl Yapılır - Bezelyeli Spagetti Malzemeleri
Bezelyeli Spagetti
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
400 gr çubuk makarna,
2 sap pırasa,
2 körpe havuç,
1 sap kereviz,
300 gr iç bezelye,
5 adet zeytinyağlı ançuez,
1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası,
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Havuçların dış kısmı kazınarak temizlenir
Pırasaların dışındaki bir kat yeşillik ve baş kısımları kesilip atılır
Havuçlar ve pırasalar ince ince doğranır, ince kıyılmış kereviz yaprağıyla birlikte tencereye konulur
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılarak kavrulur
Tenceredekilerin rengi dönmeye başlayınca bir fincan sıcak suda eritilmiş domates salçası katılır
1-2 defa karıştırdıktan sonra bezelyeler eklenir
Tencerenin kapağı örtülüp ara ara karıştırılarak iyice pişirilir (suyu yetmezse durumuna göre 1-2 fincan su eklenebilir)
Tencere ateşten indirilmeden 1 dakika önce küçük parçalara bölünmüş ançuezler katılır
Bu sos hazırlanırken bir başka kapta 3 çorba kaşığı tuz ve 16 su bardağı su kaynatılır
Kaynayınca makarnalar bütün halinde suya atılır
Diriliklerini fazla kaybetmeyecek biçimde haşlanınca ateşten indirilir ve süzgece boşaltılır
Üzerine bir tencere soğuk su dökülüp suyunun süzülmesi beklenir
Sonra makarnalar tenceredeki sosun üzerine boşaltılır
Kevgirle birkaç kere karıştırdıktan sonra servis tabağına alınıp sofraya çıkarılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul