Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Bulgur Pilavı 5

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı 5



Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri

Malzeme :

2 bardak bulgur,

1 adet soğan,

tuz,

1 çay bardağı mercimek,

4 bardak su (et veya tavuk suyu),

3 kaşık yağ


Yapılışı:

1- Mercimeği akşamdan ıslatınız (Eğer akşamdan ıslatma mümkün olmamışsa ayıklayıp yıkayıp haşlayınız)

2- Bol suyla mercimeği ateşe koyup haşlayınız

3- Boyalı suyunu döküp mercimeği birkaç kere sıcak suyla yıkayıp bir tarafa bırakınız

4- Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz

5- 4 bardak suyu, tuzu koyup kaynatınız

6- Su kaynayınca mercimeği, bulguru koyup orta hararetli ateşte pişiriniz

7- Yarım saat kadar da demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla