Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı 5
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı 5
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı 5
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Malzeme :
2 bardak bulgur,
1 adet soğan,
tuz,
1 çay bardağı mercimek,
4 bardak su (et veya tavuk suyu),
3 kaşık yağ
Yapılışı:
1- Mercimeği akşamdan ıslatınız
(Eğer akşamdan ıslatma mümkün olmamışsa ayıklayıp yıkayıp haşlayınız
)
2- Bol suyla mercimeği ateşe koyup haşlayınız
3- Boyalı suyunu döküp mercimeği birkaç kere sıcak suyla yıkayıp bir tarafa bırakınız
4- Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz
5- 4 bardak suyu, tuzu koyup kaynatınız
6- Su kaynayınca mercimeği, bulguru koyup orta hararetli ateşte pişiriniz
7- Yarım saat kadar da demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul