Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Bulgur Pilavı 9

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı 9



Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri

Malzemesi

2 su bardağı bulgur

1 su bardağı mercimek

2 baş soğan

3-4 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber


Mercimeği sıcak suyla dört beş defa yıkadıktan sonra sıcak su dolu bir tencereye koyun ve hafif ateş üzerinde 5-10 dakika bekletin Avuç arasında iyice bastırıp ovuşturarak yüzeyde beliren kabukları atın

Soğanlar! incecik kıyın yağla birlikte öldürün Tencereye et suyunu, kabukları çıkarılan mercimekleri koyun tuz atın ve kaynatın Mercimekler biraz yumuşayınca, bulguru salın Önce orta ısıda ateşte, sonra hafif ısıda pilavı pişirin 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla