Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı 9
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı 9
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı 9
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Malzemesi
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı mercimek
2 baş soğan
3-4 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Mercimeği sıcak suyla dört beş defa yıkadıktan sonra sıcak su dolu bir tencereye koyun ve hafif ateş üzerinde 5-10 dakika bekletin
Avuç arasında iyice bastırıp ovuşturarak yüzeyde beliren kabukları atın
Soğanlar! incecik kıyın yağla birlikte öldürün
Tencereye et suyunu, kabukları çıkarılan mercimekleri koyun tuz atın ve kaynatın
Mercimekler biraz yumuşayınca, bulguru salın
Önce orta ısıda ateşte, sonra hafif ısıda pilavı pişirin
15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul