Konu
:
Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya
Fındıklı ve pastırmalı lazanya tarifi - Fındıklı ve pastırmalı lazanyanın yapılışı
Malzemeler:
4 çorba kaşığı margarin
250 gr lazanya
500 gr ıspanak
1 diş sarımsak
1 soğan
1
5 çay bardağı ince çekilmiş fındık
3-4 dilim pastırma
2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çay kaşığı hintcevizi rendesi
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın
Sarımsağı ezin, soğanı kıyın
Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın
2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin
Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hintcevizi rendesini ilave edin
Karıştırıp ateşten alın
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün
1 kaşık margarini tavada eritin
Unu ekleyip hafifçe kavurun
Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin
1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın
Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün
Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin
Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün
En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin
1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin
Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul