Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Bademli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Bademli Pilav



Milföylü Pilav - Bademli Pilav

Milföylü Bademli Pilav Tarifi

Malzeme:

8 yaprak hazır milföy hamuru
2 su bardağı Bizim Mutfak Pilavlık Pirinç
50 gram Teremyağ
50 gram kabuksuz badem
1/4 limon suyu
Yarım çay kaşığı Tozşeker
1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon

Pirinci ılık suda 15 dakika ıslatın Ardından tencerede margarini eritin, yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun Kavurduktan sonra sıcak suda eritilmiş tavuk bulyon, şeker ve limon suyunu ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın Pirinçler suyunu çekene dek pişirin Bademleri yağsız olarak yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun Pilavı indirmeye yakın kavrulmuş bademleri serpin Tencerenin kapağını kapatın Pilavı demlenmeye bırakın 2 milföyü üst üste yerleştirip merdane yardımı ile biraz açın Isıya dayanıklı küçük kaplara milföy hamurlarını kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın, içine pilavdan doldurun ve bohça şeklinde kapatın Yağlı kağıt üzerine ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin Fırından alın, isteğe göre mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla