Konu
:
Milföylü Bademli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Bademli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Bademli Pilav
Milföylü Pilav - Bademli Pilav
Milföylü Bademli Pilav Tarifi
Malzeme:
8 yaprak hazır milföy hamuru
2 su bardağı Bizim Mutfak Pilavlık Pirinç
50 gram Teremyağ
50 gram kabuksuz badem
1/4 limon suyu
Yarım çay kaşığı Tozşeker
1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Pirinci ılık suda 15 dakika ıslatın
Ardından tencerede margarini eritin, yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun
Kavurduktan sonra sıcak suda eritilmiş tavuk bulyon, şeker ve limon suyunu ekleyin
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın
Pirinçler suyunu çekene dek pişirin
Bademleri yağsız olarak yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun
Pilavı indirmeye yakın kavrulmuş bademleri serpin
Tencerenin kapağını kapatın
Pilavı demlenmeye bırakın
2 milföyü üst üste yerleştirip merdane yardımı ile biraz açın
Isıya dayanıklı küçük kaplara milföy hamurlarını kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın, içine pilavdan doldurun ve bohça şeklinde kapatın
Yağlı kağıt üzerine ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alın, isteğe göre mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul