Yalnız Mesajı Göster

Ümit Ustadan Bezelyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ümit Ustadan Bezelyeli Pilav



Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav yapımı - Bezelyeli Pilav malzemeleri


Malzemeler

250 gr Pirinç

1 Su Bardağı Bezelye

1 Adet Orta Boy Havuç

4 Sap Dereotu

1/2 Paket Margarin

Yeterince Et Suyu Ya Da Su

Yeterince Tuz Ve Karabiber


Hazırlanışı Ayıkladığımız pirinçleri 1 çorba kaşığı tuz ile birlikte el dayanabilecek ısıdaki sıcak suda ıslatalım

Havucu soyup haşlayalım Haşladığımız havucu, bezelye büyüklüğünde kesip bezelyelerle birlikte 25 gr margarin yağında sote edelim

Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra bezelyelere ilave edip ocağın altını kapatalım

Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduktan sonra (15-20 dakika) bol su ile iyice yıkayalım

Kalan yağı başka bir tencereye koyup eritelim İçine suyunu süzdüğümüz pirinçleri atıp pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım

Sote ettiğimiz sebzeleri ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu ya da suyu ilave edip bir kere daha karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirelim

Pilav suyunu çekinceye kadar su kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim

Ocağın altını kapatıp 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pilavı harmanlayıp servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla