Konu
:
Ümit Ustadan Bezelyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ümit Ustadan Bezelyeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ümit Ustadan Bezelyeli Pilav
Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav yapımı - Bezelyeli Pilav malzemeleri
Malzemeler
250 gr
Pirinç
1 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Orta Boy Havuç
4 Sap Dereotu
1/2 Paket Margarin
Yeterince Et Suyu Ya Da Su
Yeterince Tuz Ve Karabiber
Hazırlanışı
Ayıkladığımız pirinçleri 1 çorba kaşığı tuz ile birlikte el dayanabilecek ısıdaki sıcak suda ıslatalım
Havucu soyup haşlayalım
Haşladığımız havucu, bezelye büyüklüğünde kesip bezelyelerle birlikte 25 gr
margarin yağında sote edelim
Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra bezelyelere ilave edip ocağın altını kapatalım
Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduktan sonra (15-20 dakika) bol su ile iyice yıkayalım
Kalan yağı başka bir tencereye koyup eritelim
İçine suyunu süzdüğümüz pirinçleri atıp pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım
Sote ettiğimiz sebzeleri ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu ya da suyu ilave edip bir kere daha karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu çekinceye kadar su kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim
Ocağın altını kapatıp 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pilavı harmanlayıp servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul