Konu
:
Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı
Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi - Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavının Yapılışı - Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
250 gr kuzu eti
5 su bardağı et suyu
2 havuç
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1- Parça et çok küçük, kıymık kıymık doğranır
Bir tencereye konup su ve tuz katılıp ateşe konup haşlanır
2- Etler yumuşaymca ateşten alınıp suyun içinden çıkartılır
3- Havuç da yıkanıp çok küçük kutu şeklinde doğranır
Bir kaba doğranmış havuç ve bezelye konup su ilave edilip, haşlanır
Havuç yumuşaymca ateşten alınıp suyu süzdürülür
4- Pirinç ayıklanıp üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülüp tuz da katılıp 15-20 dakika bekletilir
Daha sonra suyu süzdürülür
5- Tencereye tereyağı ve sıvıyağın içerisine haşlanmış etler konup hafif kavrulur
Haşlanmış havuç ve bezelye ilave edilir
Yıkanmış pirinç ve tuz katılıp karıştırılır
Et suyu ilave edilip harlı ateşte kaynatılır
Daha sonra kısık ateşe alınıp suyu çektirilir
6- Ateşten alınıp üzerine havlu örtülüp kapağı sıkıca kapatılıp dinlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul