Konu
:
İspanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna
Ispanaklı Fırında Makarna - Beşamel Soslu Fırında Makarna - Fırında Makarna Tarifi - Ispanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket fırın makarna (500 gr
)
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket dondurulmuş ıspanak ya da yarım kilo taze ıspanak
- 2 büyük domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
- 3 orta boy kuru beyaz soğan (ince kıyılmış)
- tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Beşamel Sos İçin:
- 1 litre süt
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurta
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Makarnayı 3 tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı eklediğiniz kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin
Zeytinyağını derin bir tavaya alıp kızdırın ve soğanları yumuşayana kadar kavurun
Ispanakları ilave edin ve kavurmaya devam edin
Ispanaklar suyunu çektiğinde domatesleri ilave edin, tuz, kimyon, pulbiber ve karabiber ekleyin
Bir süre kavurduktan sonra ateşi kapatıp haşlanmış makarnalarla bu karışımı karıştırın
Beşamel sosu hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağını kızdırıp unu ilave edin ve pembeleşene kadar hızlıca karıştırarak kavurun
Sütü azar azar ilave edip bir yandan sürekli karıştırarak sosun koyulaşmasını sağlayın
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocağın altını kapatın ve ılıması için bekleyin
Beşamel sos biraz ılıyınca içine 2 yumurtayı kırıp hızlıca karıştırın ve bu sosu ıspanaklı makarna karışımına ilave ederek hepsini iyice karıştırdıktan sonra bir fırın tepsisine ya da borcama dökün
Üzerini düzelterek rendelenmiş kaşar peynirini koyun
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul