Konu
:
Meyhane Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Meyhane Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyhane Pilavı
MEYHANE PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
250gr
kuşbaşı dana eti (kuzu yada koyunda olabilir)
2 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı isot veya pulbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
yeterince tuz
maydonoz
Yapılışı:
Bulguru ayıklayıp bol suda yıkadım ve süzgece süzdürmeye bıraktım
Soğanların kabuklarını soydum ve rondoda incecik kıydım
Sivri biberleri yıkadım ince ince dilimledim
Domatesleri yıkadım kabuklarını soydum minik minik küp küp doğradım
Etleri yıkadım ve süzdüm
Pişirme tenceresinde tereyağını erittim
Soğanları ekledim hafif sararınca eti ilave ettim et suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurdum
2 su bardağı sıcak suyu ekledim etleri yumuşayıncaya kadar pişirdim
Sivri biber ve domatesleri ekledim pişirmeye devam ettim
Biber salçasını 2 su bardağı suda erittim
Tencereye salçalı su,pulbiber,nane,karabiber,tuz ve bulgurları ilave ettim karıştırdım
Su kaynayıncaya kadar açık ateşte,su kaynayınca orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı 20-25dk
pişirdim
Tencerenin üzerine iki kat kağıt havlu serdim ve 10dk
demlenmesi için dinlenmeye bıraktım
Maydonoz ile dekore ettim
Sıcak servis yaptım
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul