Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Bulgur Pilavı



malzemeler


2 su bardağı pilavlık bulgut

2 adet patlıcan

kızartmak için sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

yarım çay bardağı zeytinyağı

3 adet sivri biber

1 adet soğan

2 adet domates

nane

karabiber

kırmızı biber

tuz

tarifi


Patlıcanları çubuklu soyup doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin Suyunu sıkıp sıvıyağda kızartın Tencerede tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın, ince doğranmış sivri biber ve soğanı kavurun, rendelenmiş domatesi de katıp 1-2 beraber pişirin, bulguru ve baharatları ekleyin, 1-2 dakika kavurun, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pilav suyunu çekmeye başlayınca patlıcanları katın, karıştırımadan kısık ateşte 20 dakika demlendirin Servis zamanı karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla