Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Kuzu Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Etli Pilav






Malzemeler:

25 su bpirinç

300 grkuzu eti

2 domates

2 biber

1 soğan

1 diş sarımsak

sıvıyağ

defne yaprağı

2 patlıcan

1 su bet suyu

tuz

su

Hazırlanışı:


25 su b pirinç ve et suyu ile pilav pişrilir Diğer taraftan 300 gr kuzu eti sıvıyağda sotelenmeye alınır Üzerine defne yaprağı, doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış domates ve biber eklenerek alabildiği kadar su ile pişirilirDiğer taraftan patlıcanlar uzunlamasına incecik kesilerek az yağda sotelenir


Sotelenen patlıcan derin bir kasenin içerisine kafes olacak şekilde dizilir Üzerine pişen etli karışım dükülür Daha sonra üstüne pilav konularak hafif bastırılır Patlıcanların dışta kalan kısımları üzerine kapatılarak servis tabağına ters çevrilir

Alıntı Yaparak Cevapla