Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Paşa Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Paşa Pilavı





Malzemeler:


750 gr tavuk göğsü
1 kase pirinç
200 gr tereyağ
3 orta boy domates
250 gr mantar
3 sivri biber
1 kırmızı biber
1 kase et suyu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pul biber



Hazırlanışı;


1 Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir

2 Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır

3Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir

4 Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır

5 En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz

6 önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir

7 Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir

Alıntı Yaparak Cevapla