Konu
:
Tavuklu Paşa Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Paşa Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Paşa Pilavı
Malzemeler:
750 gr
tavuk göğsü
1 kase pirinç
200 gr
tereyağ
3 orta boy domates
250 gr
mantar
3 sivri biber
1 kırmızı biber
1 kase et suyu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı;
1
Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir
2
Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır
3
Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir
4
Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır
5
En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz
6
önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir
7
Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul