Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Bulgur Pilavı



Malzeme:

2 adet kuzu incik

3 su bbulgur

1 soğan

1 çorba ktereyağı

1 çorba ksalça

2 domates

2 biber

2 diş sarımsak

sıvı yağ

tuz

karabiber

Hazırlanışı:


Önce kuzu incikleri düdüklüde haşlayıp kemiklerinden ayırın Diğer tarafta soğan, sarımsağı sıvı yağda soteleyin 1 biber ve domatesi küp doğrayarak ilave edin Üzerine bulguru koyup kavurun Üzerine et suyu ilave edin


Etin kemiklerini de içine ekleyin Suyunu çekince üzerine kalan biber ve domatesi halka, halka doğrayın Ayırdığınız etleri ve bir çorba kaşığı tereyağını ilave ederek fırında etleri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla