Yalnız Mesajı Göster

Mevlana (Tekke) Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mevlana (Tekke) Pilavi






1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus

200 gr et, kusbasi dogranmis

1 + 1 kap sicak su

1 kucuk sogan, cok kucuk dogranmis

2 yk tereyag

7-8 adet kestane, izgarada pisirilmis (bak Kestane Kebap), kabuklari soyulmus

1 kucuk havuc, kibrit copu seklinde dogranmis

1/4 kap nohut, konserve, yikanmis, suzulmus

1 yk cam fistigi

1 yk kus uzumu, yikanmis

2 yk badem, dilimlenmis

1 ck toz seker

1 ck tarcin

Tuz

Karabiber


Once eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirin, sogani ilave edin, 2-3 dakika sote edin Uzerine 1 kap sicak su koyun ve dibinde cok az miktar su kalip yumusayana kadar tencerenin kapagi kapali olarak ortanin altindaki ateste pisirin


Havuc, cam fisitigi, badem ve kus uzumunu ilave edin, 2 dakika kadar aralarda karisitirarak pisirin Uzerine kestane, nohut, pirinc, seker, tarcin, tuz, karabiber ve 1 kap sicak suyu ilave edin, karisitirin Isiyi kisiga getirin, tencerenin kapagini kapatin ve pilav tum suyunu cekene kadar pisirin 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla