06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana (Tekke) Pilavi

1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus
200 gr et, kusbasi dogranmis
1 + 1 kap sicak su
1 kucuk sogan, cok kucuk dogranmis
2 yk tereyag
7-8 adet kestane, izgarada pisirilmis (bak Kestane Kebap), kabuklari soyulmus
1 kucuk havuc, kibrit copu seklinde dogranmis
1/4 kap nohut, konserve, yikanmis, suzulmus
1 yk cam fistigi
1 yk kus uzumu, yikanmis
2 yk badem, dilimlenmis
1 ck toz seker
1 ck tarcin
Tuz
Karabiber
Once eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirin, sogani ilave edin, 2-3 dakika sote edin Uzerine 1 kap sicak su koyun ve dibinde cok az miktar su kalip yumusayana kadar tencerenin kapagi kapali olarak ortanin altindaki ateste pisirin
Havuc, cam fisitigi, badem ve kus uzumunu ilave edin, 2 dakika kadar aralarda karisitirarak pisirin Uzerine kestane, nohut, pirinc, seker, tarcin, tuz, karabiber ve 1 kap sicak suyu ilave edin, karisitirin Isiyi kisiga getirin, tencerenin kapagini kapatin ve pilav tum suyunu cekene kadar pisirin 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin
|
|
|