Konu
:
Telli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Telli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Telli Pilav
Telli Pilav,Telli Pilav tarifi,Telli Pilavın yapılışı,Telli Pilav resmi
Malzemeler:
100 gr
tel kadayıf
2 su b
pirinç
1 adet havuç
1 çorba k
kuş üzümü
1 çorba k
dolmalık fıstık
tarçın,karabiber
2 çorba k
tereyağı
1 su b
et suyu
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık kavrulur
fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,
kavrulmaya devam edilir
Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm
ve tarçın eklenir
Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir
suyu ayrlanır
pilav suyu çekinceye kadar pişirilir
bu arada pilavın
pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak
şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır
pişen pilav kadayıfla mantolanmış
kaba alınır
üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede
üzeri kızarana kadar pişirilir
Dışı çıtır çıtır kadayıf
içi nefis bir pilav
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul