Konu: Telli Pilav
Yalnız Mesajı Göster

Telli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Telli Pilav



Telli Pilav,Telli Pilav tarifi,Telli Pilavın yapılışı,Telli Pilav resmi




Malzemeler:


100 gr tel kadayıf

2 su b pirinç

1 adet havuç

1 çorba k kuş üzümü

1 çorba k dolmalık fıstık

tarçın,karabiber

2 çorba k tereyağı

1 su bet suyu

tuz
Hazırlanışı:


Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı

dolmalık fıstık kavrulurfıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,

kavrulmaya devam edilirBu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm

ve tarçın eklenirBir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir

suyu ayrlanırpilav suyu çekinceye kadar pişirilirbu arada pilavın

pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak

şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılırpişen pilav kadayıfla mantolanmış

kaba alınırüzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede

üzeri kızarana kadar pişirilirDışı çıtır çıtır kadayıf

içi nefis bir pilav

Alıntı Yaparak Cevapla