Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Pilav



Enginarlı pilav - Enginarlı pilav tarifi - Enginarlı pilavın Yapılışı

Malzemeleri


4 adet çanak enginar

1 bağ yeşil soğan

2 su bardağı baldo pirinç

1 adet orta boy kuru soğan

1 demet dere otu

1 demet maydanoz

1 subardağı kuru üzüm

5 adet küp şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığıkarabiber

2 tatlı kaşığı tarçın

2 adet limon

1 su bardak zeytinyağ

4 su bardağı su

Hazırlanışı


Çanak enginarlar limon ile iyice ovulur ve yıkanır Kuru soğan doğranarak yarım bardak zeytinyağında tuz ve şekerle kavrulurDörde bölünen enginarlar kavrulan soğaların üzerine dizilir limon suyu ile birlikte 4 bardak su konularak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilirPiştigini anlamak için enginarlara çatal batırılır eğer çatal iyice batıyorsa enginarlar pişmiştir (Pirinçi sıcak suda bekletiniz )Islatılmış pirinçi süzdükten sonra enginarların üzerine dökünüzPilav suyunu çekince sıcak suda ıslatılan kuru üzüm üzerine serpiştirilirBol taze soğan , dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın üzümlerin üzerini kaplayacak şekilde dökünüzBiraz demlenmeye bırakıldıktan sonra 1/2 zeytinyağı, karabiber ve tarçın dökülerek pilav yavaş yavaş karıştırılır(Kaşıkla alttan üstalınarak )Pilav demlemeye bırakılır Ocaktan alınan pilav kalın bir örtüyle veya gazete kağıdıyla sarılarak iyice demllendirilirServis tabağına alınarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla