Konu
:
Enginarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Pilav
Enginarlı pilav - Enginarlı pilav tarifi - Enginarlı pilavın Yapılışı
Malzemeleri
4 adet çanak enginar
1 bağ yeşil soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet dere otu
1 demet maydanoz
1 subardağı kuru üzüm
5 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığıkarabiber
2 tatlı kaşığı tarçın
2 adet limon
1 su bardak zeytinyağ
4 su bardağı su
Hazırlanışı
Çanak enginarlar limon ile iyice ovulur ve yıkanır
Kuru soğan doğranarak yarım bardak zeytinyağında tuz ve şekerle kavrulur
Dörde bölünen enginarlar kavrulan soğaların üzerine dizilir limon suyu ile birlikte 4 bardak su konularak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Piştigini anlamak için enginarlara çatal batırılır eğer çatal iyice batıyorsa enginarlar pişmiştir
(Pirinçi sıcak suda bekletiniz )Islatılmış pirinçi süzdükten sonra enginarların üzerine dökünüz
Pilav suyunu çekince sıcak suda ıslatılan kuru üzüm üzerine serpiştirilir
Bol taze soğan , dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın üzümlerin üzerini kaplayacak şekilde dökünüz
Biraz demlenmeye bırakıldıktan sonra 1/2 zeytinyağı, karabiber ve tarçın dökülerek pilav yavaş yavaş karıştırılır
(Kaşıkla alttan üstalınarak )
Pilav demlemeye bırakılır
Ocaktan alınan pilav kalın bir örtüyle veya gazete kağıdıyla sarılarak iyice demllendirilir
Servis tabağına alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul