Konu
:
Arnavut Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Pilavı
Gereçler:
900 gram pilavlık pirinç
1 bütün tavuk
2 baş soğan 1 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin
Yapılışı:
önce tavuk 6-7 parçaya bölünerek tencerede haşlanır,soğanlar elle kesilerek, pirinç, yağ ve salça ile 40-50 cm çapında bir tepside kavrulur, aynı tepsiye dolana kadar tavuk suyu kaynar şekilde dökülür, tepsinin üzerine tavuklar yarısı pirince gömülür şekilde yayılır, 15 dakika önce yanmaya başlamış fırna 200 derecede atılır, tavuklar kızarmış, pirinç suyunu çekmiş olduğu zaman (yaklaşık 20 dakika) fırından alınır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul