Konu
:
Sepette Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sepette Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sepette Pilav
Gereçler:
Hamuru icin:
1 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
alabildigine su
Pilavi icin:
4 su bardagi pirinc
1 su bardagi haslanmis bezelye
1 su bardagi haslanmis havuc
1 su bardagi haslanmis misir
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
1 yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sivi yag
Yapılışı:
ilk once normal pilavimizi yapariz
yagimizla pirinci guzel kavurduktan sonra tuzunu ve uzerini 1-2 santim gececek kadar kaynamis su dokeriz
sonra tenceremizin kapagini kapatiriz
Bu arada kucuk bir kabin icinde hamurumuzu yogurmaya baslariz
Unumuzun golcuk seklinde ortasiniz acariz,tuzunu ekleriz ve yavas yavas suyunu ekleriz
kulak memesi kivamda bir hamur elde ederiz
Bu arada pilavimiz suyunu cektiginde uzerine haslanmiz sebzelerimizi tokeriz ve baharatlarimizida
sonra kisik ateste pilavimizi temlenmeye birakiriz
yogurdugumuz hamuru biraz kalinca acariz
sonra actigimiz hamuru 2 cantim eninde uzun seritler halinde keseriz
sonra firina girebilecek derin bir tencere alip icinin her tarafini yaglariz
kestigimiz seritleri dizmeye baslariz
bilinen sepet orgusunden yapariz
tencerenen alt kismini cok acik bbirakmayiz
kenar kisimlari kareler seklinde hamurlar olur
hamurun fazla gelen uclarini tencerenin disina sarkitiriz
sonra pisirdigimiz plavi hamurlari dizdigimz tencerenin icine doldururuz
kenarlardan sarkan hamurlarla uzerini kapatip orta sicakliktaki firinde hamurlar kizarincaya kadar pisirirz
sonra pisen sepette pilavimizi genis bir servis tabagina ceviririz
gorunusu sepete benzeyen ve aralarindan nefis bir pilav gorulen bir yemek yapmis oluruz,afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul