Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Pilavı ( Mercimekli)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı ( Mercimekli)



Gereçler:


2 bardak bulgur

1 bardak yeşil mercimek

2 orta boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

4 bardak et suyu veya su

Tuz- karabiber



Yapılışı:


1 Mecimekleri akşamdan suda bekletin Haşlayıp suyunu dökün


2 Soğanları ince ince doğrayıp yağın içinde hafifçe kavurun; 1 kaşık salça, 4 bardak et suyu veya su


temizlenmiş bulgur, tuz ve karabiber ve haşlanmış mercimeği katıp kısık ateşte kaynatarak suyunu çektirin 20 dk demlendirip servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla