Konu
:
Taskebaplı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Taskebaplı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taskebaplı Pilav
Gereçler:
2 bardak pirinç
3 bardak sıcak su
250 gr kemiksiz kuşbaşı koyun eti
1 baş soğan 1 orta boy domates veya yarım kaşık salça
2 yemek kaşığı margarin
1-2 küçük havuç
Tuz- karabiber
Yapılışı:
1
Eti, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun
Suyunu çekip kavrulmaya başlarken doğranmış domates veya salça katın
5 dk sonra yeterince sıcak su, tuz ve karabiber koyup kısık ateşte pişirin
2
Etleri, bir kase veya sahan kapağı içinde toplayıp uygun bir tepsinin ortasına ters çevirerek kapatın
3
Havuçları, kibrit büyüklüğünde doğrayıp 3 bardak sıcak suyla birlikte tepsiye boşaltın
Gerekirse biraz tuz ekleyin; kaynamaya başlarken suyu süzülmüş pirinci katın ve üzerine bir ağırlık koyup kapalı olarak kısık ateşte pişirin
4
Pilav suyunu çekince, ortasındaki kabı kaldırın
Pilavı, ortasınaki etlerle birlikte servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul