Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Mantarlı Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Mantarlı Erişte



Gereçler:


500 gr erişte

4 domates ( kabukları soyulup, doğranmış )

1 iri soğan

120 gr mantar ( temizlenip, doğranmış )

2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 kesme şeker

2 diş sarımsak ( ezilmiş )

3 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

Tuz



Yapılışı:


Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin Soğan ve sarımsağı katıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun Domates, mantar, karabiber, şeker ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırın Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin


Ayrı bir tencerede 5 su bardağı su kaynatın Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve erişteyi katıp erişte yumuşayıncaya kadar 6- 7 dakika kaynatın Tencereyi ateşten indirip erişteyi süzgeçten süzün Bir servis tabağına aktarıp üstüne hazırladığınız domatesli ve mantarlı sostan gezdirin En üstüne kaşar rendesini serperek servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla