Konu
:
Cevizli Kayısılı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kayısılı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kayısılı Pilav
Gereçler:
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 6 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin
Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmiş soğanı ilave edin
Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha çevirin
Küçük doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin
Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın
Pirinç suyunu çekene kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün
30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul