Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kayısılı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kayısılı Pilav



Gereçler:


1 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı margarin

1 adet soğan

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 6 adet kuru kayısı

3 çorba kaşığı ceviz

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı toz şeker

1 1/2 su bardağı tavuk suyu

Karabiber

Tuz



Yapılışı:


Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin


Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmiş soğanı ilave edin Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha çevirin Küçük doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin


Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın Pirinç suyunu çekene kadar pişirin


Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün 30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın Sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla