Konu
:
Fırında Deniz Mahsullü Spagetti
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Deniz Mahsullü Spagetti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Deniz Mahsullü Spagetti
Gereçler:
450 gr
kabuklu midye
(konserve midye veya istiridye de kullanılabilir
)
225 gr
ayıklanmış taze vaye dondurulmuş küçük karides
1/2 bardak beyaz sofra şarabı 4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı Sarmısak sosu
450 gr
soyulup doğranmış domates
400 gr
Aldente çubuk makarna
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Midyeleri soğuk suda temizleyin ve bir bıçakla sakallarını kesin
Kabukları açılana dek şarapla haşlayın
Midyeleri bir tabağa çıkarın
Açılmamış olanları atın
Pişirme suyunu tekrar kullanmak üzere ayırın
Yağı ve sarmısağı 1-2 dk
kavurun
Domatesleri ekleyin
Bir kenara ayırdığınız pişirme suyunu, küçük karidesleri ve maydanozları da katarak pişirin
Tuz ve karabiberi ekleyin
Makarnayı haşlayın
30 cm x45 cm'lik 4 parça alüminyum folyo veya parşömen kağıdı hazırlayın
Her birini bir tabağın üzerine yayın
Ayrı bir kapta makarnayı domates sosuyla karıştırın
Midyeleri ekleyin
Eşit miktarda soslu makarnayı folyolara yerleştirin
Kenarlarını büküp bohça haline getirin
Bohçalarınızı 150°C ısıtılmış fırında 8-10 dk
pişirin
Her bohçayı ayrı bir tabağa alarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul