06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlevi Pilavı
Gereçler:
Nohut 3/5 su bardağı 100 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Kestane 1 3/4 su bardağı 250 gram
Havuç 3 orta boy 250 gram
Soğan 1 orta boy 60 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Çamfıstığı 2 yemek kaşığı 20 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram
Kuşüzümü 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yenibabar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:
Nohutu yıka, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardağı su ile ıslat Eti 2 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile iyice yumuşayıncaya değin, yaklaşık 1 saat pişir Islanmış nohutu da 2 1/2 su bardağı su ile basınçlı tencerede 40 dakika kadar pişir
Kestaneleri yıka, 3-4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl Havucu yıka, kazı, 1 santimetreküp irilikte doğra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayrı bir tencerede 20 dakika pişir, suyunu ayır, nohut suyuna sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamla
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte kapağı kapalı olarak kısık ateşte 7-8 dakika öldür Pirinci yıka, süz Fıstıklar sararınca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir Suyu ve tuzu ekle, karıştır, kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir Pişirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu karışımı ve baharatı ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir
alıntı
|
|
|