Konu
:
Fırın Makarna(Peynirli)
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Makarna(Peynirli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Makarna(Peynirli)
Gereçler:
500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margarin 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
tuz-karabiber
½ çay kaşığı hindistancevizi
Yapılışı:
1
Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın
2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin
Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın
2
Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın
Peynirin yarısını üzerine dökün
Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın
Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın
Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün
3
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin
20 dakika tepside bekletin
Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul