Konu
:
Devekuşlu Fırınlanmış Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Devekuşlu Fırınlanmış Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Devekuşlu Fırınlanmış Makarna
Gereçler:
30 gr devekuşu eti
6 tane büyük yıkanmış ,kurulanmış ve dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarmısak
200 gr damates suyu Bir kaç tane defne yaprağı
1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 30 gr
spagetti
1/5 çay kaşığı biberiye
1 tane orta boy doğranmış soğan
1/2 bardak şarap
1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz İstenildiği kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Makarnayı istenilen şekilde pişirin
Zeytinyağını tanada kızartıp, tavayı orta ateşe alın
Eti, mantarı ve saoğanı ekleyip kızartın
Domates sosunu, defne yaprağını, şarabı, baharatları ekleyin
Karışım kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın
20 dakika kısık ateşte pişirin
Makarnayı güveç tabağına koyun
Makarnayı serpip, 200 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında 20 dakika bekletin
Yemeği salata ve sarmısaklı ekmek ile servis yapınız
Hazırlık zamanı 15 dak, pişirme zamanı 40 dak
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul