Yalnız Mesajı Göster

Akasya Pilavı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akasya Pilavı Tarifi





Malzemeler:


5 Adet arpacık soğan

3 Su bardağı pirinç

2 Çorba kaşığı margarin

1 Adet domates

250 gr kuzu eti

1 Adet havuç

1 Su bardağı haşlanmış bezelye

Yeterince et suyu

Yarım demet dereotu

Tuz



Hazırlanış Şekli:

Öncelikle pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletin Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatınPiştikten sonra suyunu bir kenarda bekletinMargarini tencereye koyun Eti ise küçük parçalar halinde kesin Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin


Havucu rendeledikten sonra ilave edin Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin

Tuzunu ayarlayın Ayırdığınız et suyunu ilave edin Kaynayınca pirinci içine atın Suyunu çekene dek pişirin Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla