Konu
:
Akasya Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Akasya Pilavı Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akasya Pilavı Tarifi
Malzemeler:
5 Adet arpacık soğan
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Adet domates
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
Yeterince et suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanış Şekli:
Öncelikle pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletin
Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın
Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin
Margarini tencereye koyun
Eti ise küçük parçalar halinde kesin
Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin
Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin
Havucu rendeledikten sonra ilave edin
Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin
Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin
Tuzunu ayarlayın
Ayırdığınız et suyunu ilave edin
Kaynayınca pirinci içine atın
Suyunu çekene dek pişirin
Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul