Konu
:
Acılı Tayland Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Tayland Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Tayland Pilavı
MALZEMELER
250 gr uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gr
yağsız dana
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın
Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm
) soğanı yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün
Zeyinyağını büyükçe bir tencerede veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edin
Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce 5 dakika kadar kavurun
Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın
Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın
Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın
3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin
Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın
Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul