Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tayland Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tayland Pilavı



MALZEMELER


250 gr uzun taneli pirinç (jasmin)

200 gryağsız dana

1 büyük soğan

1 diş sarmısak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 domates

3 adet kuru kırmızı biber

250 gr taze soğan

3 yumurta

Yarım demet maydanoz



YAPILIŞI


Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm) soğanı yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün


Zeyinyağını büyükçe bir tencerede veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edinEtler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce 5 dakika kadar kavurun Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayınAcı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın


Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla