Konu
:
Çiftlik Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Çiftlik Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiftlik Pilavı
Çiftlik Pilavı Tarifi - Çiftlik Pilavı Nasıl Yapılır - Çiftlik Pilavı Malzemeleri
Çiftlik Pilavı (Tavuklu)
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Pirinç (2 bardak)
Margarin (2 yemek kaşığı)
Piliç göğüs (1 adet, 150 gram)
Kuru soğan (1 adet, orta boy)
Bezelye (100 gram, donmuş veya konserve)
Havuç (1 adet)
Zerdeçal (1 çay kaşığı)
Et suyu (3 bardak)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Kuru üzüm (2 yemek kaşığı)
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ve 1 adet havucu küp küp doğrayıp bir kaseye aktarın
1 adet piliç göğsü ikiye keserek uzun şeritler halinde kesip küp küp doğrayın ve bir tabağa aktarın
Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun ve yağı eritin
Eriyen yağın içine doğradığınız soğanı koyun ve kavurun
Yaklaşık 2 dakikadır kavurduğunuz soğanın üzerine doğradığınız piliç etlerini koyun ve karıştırarak kavurun
3 dakika kadar sonra kavrulan etlerin üzerine doğradığınız havuçları ilave edip karıştırarak yaklaşık 2 dakika kavurun
Bu sürenin sonunda tencereye yıkayıp süzdüğünüz 2 bardak pirinci ilave edin ve karıştırarak kavurun
1,5-2 dakika sonra üzerine 100 gram konserve bezelye ve 2 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyin
Yarım dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra üzerine 1 kahve kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı zerdeçal serpin
1,5-2 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra üzerine 3 bardak et suyu dökün ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın
Bu sürenin sonunda pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın
Demlenmesi için tencerenin kapağını kapatıp 2 dakika kadar bekletin ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul