Konu
:
Ciğerli Bezelyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Bezelyeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Bezelyeli Pilav
Ciğerli Bezelyeli Pilav Tarifi - Ciğerli Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Ciğerli Bezelyeli Pilav Malzemeleri
CİĞERLİ BEZELYELİ PİLÂV
MALZEME:
4 bardak pirine
260 gram yağ
1 küçük kutu bezelye
1 bardak karaciğer
3 bardak un
2 bardak zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Pirinç ayıklanıp güzelce yıkandıktın sonra kaynar su içinde yarım saat bekletilir Başka bir kap içinde yağ eritilir Sudan çıkarılıp süzülen pirinçler yağın içine konur Hafif ateşte bir çeyrek kadar karıştırarak pişirilir
Dört bardak kaynar su, yeteri kadar tuz ilâve edilir
Pirinçler 4-5 dakika karıştırıldıktan sonra suyunu çekmeğe bırakılır
Pilâv ateşte pişerken bezelyeler haşlanır
Pilâvın içine karıştırılır
Ve bir tepsiyle fırına konur
Pilâv frındayken ciğer ayıklanır, zarı çıkarılır, küçük parçalara ayrılıp unun içine atılır
Ciğerler ileri geri sallanarak her tarafının unlanması temin sdilir
Kızgın zeytinyağında kızartılır
On dakika fırında balan bezelyeli pilâv servis tabağına boşaltıldıktan sonra ciğerler üzerine yayılır, sofraya getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul