Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı 12
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı 12
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı 12
Mercimekli Bulgur Pilavı 12 Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
6-7 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Mercimek (1 su bardağı)
Bulgur (3 su bardağı)
Domates (2 adet)
Soğan 2 adet)
Salça (2 çorba kaşığı)
Çarliston biber (4 orta boy)
Yağ (2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ)
Sıcak Su (5-6 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
1 su bardağı mercimeği bir tencerede orta ateşte 20-25 dakika haşlayın
3 su bardağı bulguru soğuk suda yıkayın ve süzün
Ayrı bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin
Bu sırada 2 adet soğanı küp küp doğrayın ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Arkasından önceden yıkadığınız bulguru ilave edin
Bulgur kavrulmaya devam ederken 4 orta boy biberi küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin
Biberler kavrulurken 2 adet domatesi soyun ve küp küp doğrayıp tencereye atın
Kavurma işlemine devam ederken tencereye 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve karıştırın
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiberi de serpin
Önceden haşladığınız 1 su bardağı mercimeği tencereye atın(servisi sırasında kullanılmak üzere 1 tatlı kaşığı mercimeği ayırın), karıştırmaya devam edin
Yemeğin üzerine 5-6 bardak (bulgurun özelliğine göre) sıcak su koyun ve tencereyi kısık ateşte 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişmeye bırakın
Bir çukur kaseyi biraz yağlayın
Haşlanmış bir tatlı kaşığı mercimeği tabağın kenarlarına serptikten sonra pilavı da üstüne dökün
Kaseyi servis tabağınıza ters çevirerek pilavınızın şekil almasını sağlayın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul