Yalnız Mesajı Göster

Alabalıklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalıklı Pilav



pilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler:


2 kg Alabalık

250 gr pirinç

500 ml su

2 çorba kaşığı tereyağı

4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)

1/2 bağ dereotu (kıyılmış)

1 adet limon kabuğu rendesi

Tuz

Karabiber


Tarifi:


Pirinci yıkayın ve suda kaynatınPirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin

Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin

Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin

Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın

Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın Strece sarılı balıkları suya bırakın

15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin

Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla