Konu
:
Alabalıklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Alabalıklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalıklı Pilav
pilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler:
2 kg Alabalık
250 gr pirinç
500 ml su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
1/2 bağ dereotu (kıyılmış)
1 adet limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber
Tarifi:
Pirinci yıkayın ve suda kaynatın
Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin
Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin
Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin
Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın
Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın
Strece sarılı balıkları suya bırakın
15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin
Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul