Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Bezelyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Bezelyeli Pilav



Kavurmalı Bezelyeli Pilav Tarifi - Kavurmalı Bezelyeli Pilavın Yapılışı - Kavurmalı Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır
Tencerede tereyağının yarısı eritilerek küçük doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur İnce ince kesilmiş maydanoz eklenip bir iki çevrilir Kavrulan soğana kavurma eklenir Tahta kaşıkla karıştırarak kavurmanın yağı eritilip, pişirilir Konserve bezelyenin suyu dökülür Bezelye taneleri tencereye dökülür İçine bir bardak et suyu ilave edip 3-4 dakika pişirilir Yıkanmış Amerikan pirinci bezelyelerin üzerine dökülür Kalan et suyu ilave edilir Bir iki karıştırıp tencerenin kapağı kapatılır Tuz ve karabiber ekilir Hafif ateşte pilav pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla