Konu
:
Domalanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Domalanlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domalanlı Pilav
Domalanlı Pilav Tarifi - Domalanlı Pilavın Yapılışı - Domalanlı Pilav Nasıl Yapılır
Pirinçler ayıklanır
Sıcak suda su soğuyuncaya kadar bekletilir
Su soğuyunca pirinçler 4-5 defa yıkanır
Suyu iyice süzülür
Bir tencerede yağ eritilir
Pirinçler tencereye alınır
Kızgın yağda 5 dakika kavrulur, pirinçler göz göz olunca 3 bardak et suyu veya sade su ilave edilir
Tuzu da eklendikten sonra hafif ateşte pişirilir
Diğer tarafta domalanlar yıkandıktan sonra kabuğu soyulur ve çok ince dilimler halinde kesilir
Yağ, tuz, karabiber ve domalanlar karıştırarak sote edilir
Hazırlanan sote pilava katılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul