Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Bulgur Pilavı



Malzemeler:


1 su bardağı pilavlık bulgur

1'er tatlı kaşığı -isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir- baharatlar (Kırmızı biber, kekik, karabiber, nane )

tereyağı

etsuyu veya et bulyon

arzuya gore bir domates (soyulmuş ve kup kup dogranmış) ya da bir yemek kaşığı salça

2 su bardağı su veya etsuyu

Yapılışı:


Tereyağını teflon tencerede kızdırın Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin Hafif ateşte pişirip demleyin


Alıntı Yaparak Cevapla