Yalnız Mesajı Göster

Bademli Arap Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Arap Pilavı



Bademli Arap Pilavı,Bademli Arap Pilavı tarifi,Bademli Arap Pilavı yapılışı

Malzemeler


2 Bardak tel sehriye

4 Bardak Pirinc ( Mutlaka YASEMIN, uzun ince ve beyaz pirinc) Basmeti de olabilir

2 Adet buyuk sogan

1/2 Su bardagi Siviyag

1 Tatli kasigi Muskat

1/2 Tatli kasigi Zencefil Tozu

2 Tatli kasigi Curry Tozu

1 Tatli kasigi Safran ( varsa, yoksa 1/2 Bardak rendelenmis havuc yerine)

Uzerine:

1 Bardak Kabuksuz Badem

1/2 Bardak uzum

1/2 Bardak Kayasi


Malzemeler


Pirinci once bol soguk su ile cesmenin altinda suzgec icinde guzelce yikayalim Suyunun gitmesi icin bir kenara alalim Soganlari kup kup dograyalim, tavanin icine cicek yagini ekledikden sonra sogan ve tel sehriyesini ayni anda koyup karistirarak tel sehriye pembelesinceye kadar kavuralim Uzerine butun baharatlari ekledikden sonra pirinclerimizi atip pirincler sertlesinceye kadar kavuralim Uzerine tuz ve suyunu ekleyip ( su ayarini ben her zaman gos karari yapiyorum, bir puf noktasi : pirinclerin uzerini 1 cm kadar su ciktigi zaman normal oluyor YASEMIN pirinc icin) hararetli atesde kaynadikdan hemen sonra altini en dusuk ayara getirip kapagi kapali dinlendirelim Suyu komple cektigi ve goz goz oldugunda guzelce karistirip tekrar dinlenmeye alalim




Tavanin icine bolca kabugu soyulmus bademi kavuralim bir kenara alalim Ayni tava icinde uzum ve kayasiyi 2 yemek kasigi cicek yaginda kavuralim Borcam yada servis tabagina aldigimiz pilav uzerini susleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla