Konu
:
Bademli Arap Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Arap Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Arap Pilavı
Bademli Arap Pilavı,Bademli Arap Pilavı tarifi,Bademli Arap Pilavı yapılışı
Malzemeler
2 Bardak tel sehriye
4 Bardak Pirinc ( Mutlaka YASEMIN, uzun ince ve beyaz pirinc) Basmeti de olabilir
2 Adet buyuk sogan
1/2 Su bardagi Siviyag
1 Tatli kasigi Muskat
1/2 Tatli kasigi Zencefil Tozu
2 Tatli kasigi Curry Tozu
1 Tatli kasigi Safran ( varsa, yoksa 1/2 Bardak rendelenmis havuc yerine)
Uzerine:
1 Bardak Kabuksuz Badem
1/2 Bardak uzum
1/2 Bardak Kayasi
Malzemeler
Pirinci once bol soguk su ile cesmenin altinda suzgec icinde guzelce yikayalim
Suyunun gitmesi icin bir kenara alalim
Soganlari kup kup dograyalim, tavanin icine cicek yagini ekledikden sonra sogan ve tel sehriyesini ayni anda koyup karistirarak tel sehriye pembelesinceye kadar kavuralim
Uzerine butun baharatlari ekledikden sonra pirinclerimizi atip pirincler sertlesinceye kadar kavuralim
Uzerine tuz ve suyunu ekleyip ( su ayarini ben her zaman gos karari yapiyorum, bir puf noktasi : pirinclerin uzerini 1 cm kadar su ciktigi zaman normal oluyor YASEMIN pirinc icin) hararetli atesde kaynadikdan hemen sonra altini en dusuk ayara getirip kapagi kapali dinlendirelim
Suyu komple cektigi ve goz goz oldugunda guzelce karistirip tekrar dinlenmeye alalim
Tavanin icine bolca kabugu soyulmus bademi kavuralim bir kenara alalim
Ayni tava icinde uzum ve kayasiyi 2 yemek kasigi cicek yaginda kavuralim
Borcam yada servis tabagina aldigimiz pilav uzerini susleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul