Konu
:
Bahar Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bahar Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahar Pilavı
pilav tarifleri - etli pilav tarifi
Bahar pilavı malzemeleri
1 su bardağı basmati pirinç
30 gr tereyağı
350 gr kuşbaşı kuzu eti
2
5 su bardağı su
4 taze soğan
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Tuz
Bahar pilavı hazırlanışı
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün
Tereyağını eritip eti kavurun
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin
2 su bardağı suyu ekleyip kaynatın
Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin
Pilav demlendikten sonra ocaktan alın
İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın
Servis yapın
Bahar pilavı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul