Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav



Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav Tarifi - Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav Yapılışı
4 kişilik Malzemesi

1 su bardağı pirinç

100 gr taze fasulye

2 kabak

1 dal taze soğan

4-5 dal maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 yumurta

Tuz


Pirinci tuzlu suda haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun ve halka halka dilimleyin

Maydanozu yıkayıp kıyın

Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın

Tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın

Kabakları temizleyip küçük küçük doğrayın

Hafif yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika haşlayıp süzün

Soğanı soyup 2-3 parçaya kesin

Kabak, soğan, maydanoz ve zeytinyağını robotta püre haline getirin

Hazırladığınız kabak püresi ve fasulyeleri haşlanmış pirince ilave edip karıştırın

Tuzunu ayarlayıp şekilli bir kek kalıbına dökün

Kalıbın şeklini alması için kaşığın sırtı ile bastırarak karışımın yerleşmesini sağlayın

Buzdolabında 30 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin

Haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla