Yalnız Mesajı Göster

İskenderun Deniz Kızı Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskenderun Deniz Kızı Pilavı





6 kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı Amerikan pirinci

250 gr karides

150 gr ahtapot kolu

150 gr mantar

2 dolmalık biber

1 dal taze soğan

1 domates

75 gr kabuksuz antepfıstığı

100 gr tereyağı

1 çay bardağı beyaz şarap

3 su bardağı et suyu

1 tutam safran

5-6 yaprak taze fesleğen

5-6 dal maydanoz

Tuz, beyazbiber

Hazırlanışı:
* Karidesleri temizleyip kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kabuklarını çıkarın Ahtapot kolunu ve mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın Pirinci bol suyla yıkayıp süzün


* Bir tencerede tereyağını eritin Sırasıyla karides, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antepfıstığını ilave edip 5 dakika soteleyin Pirinci ekleyip 5 dakika soteleyin Domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran, beyaz şarap ve et suyu ilave ederek 5 dakika harlı ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin


* Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanoz serpiştirin Pilavı 10 dakika dinlendirin Tahta kaşıkla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla